Q&A met een sportwetgevingsprofessional – Jo Potuto

Josephine (Jo) R. Potuto, @ptsofsports_law, heeft een voorzitter in constitutionele wetgeving aan de Universiteit van Nebraska en is de faculteit Athletic Representative (ver). Potuto presenteert, schrijft, raadpleegt en is een professionele kijk op het gebied van sportwetgeving. Ze is voormalig voorzitter van de NCAA Division I Committee on Infractions, diende in de NCAA Division I Administration Council, en was president van de 1A FAR (FARS aan Divisie I FBS Universities). Ze was een adviseur van het nationale seminar van commissarissen Athlete Agent Uniform Act en is momenteel op het seksuele wangedrag van de Ali’s Specialist Group op schoolproject. Ze heeft drie boeken geschreven, evenals veel meer dan 25 evaluatie -artikelen voor wetgeving.

Wat waren de situaties die u ertoe brachten om te worden aangetrokken tot sportwetgeving?

Ik ben opgegroeid in een huishouden dat voldeed aan deskundige sportteams in het NY -grootstedelijk gebied (Yankees, Giants, Knicks, Rangers). Onze volledig gezinsreizen zijn gericht op sport-old timers game in Yankee Stadium; Een achterklep bij een universiteitsvoetbalwedstrijd elk jaar. Het sportwetgevingprogramma stelt mij in staat om een recreatieve rente te integreren met mijn mentor Pools Voetbalelftal Thuisshirt en beurs. De onmiddellijke katalysator was mijn bezoek als de faculteit atletische vertegenwoordiger van Nebraska (FAR), een NCAA verplichte setting welke lidscholen ook.

Wat zijn uw expertisegebieden op het gebied van sportwetgeving?

Ik heb kennis van professioneel, college, evenals amateursporten. Mijn speciale knowhow zit in alle elementen van NCAA-operaties-structuur en organisatie; overtredingen; interpretaties; vrijstellingen; Herstel van student-atleet-naast de zorgen van sportwetgeving die constitutionele effecten omvatten-allereerste amendement; Titel IX.

Wat is de meest aanzienlijke situatie van sportwetgeving waarin u bent opgenomen?

Ik heb een professionele getuige geraadpleegd, of geweest in een rechtszaak, inclusief vertegenwoordiging van sportagent, titel IX, evenals claims van student-atleet. Ik heb richtlijnen opgesteld voor een specificerende racecompensatie en was een adviseur van het National Seminar of Commissioners Uniform Athlete Agent Act. Het grootste deel van mijn huidige advies is zowel bij universiteiten en coaches die zijn opgenomen in NCAA Infractions -zaken. Ik ben momenteel ook lid van de ledenspecialistische groep voor de Ali -baan over seksueel wangedrag op de campus.

Wat is het meest bevredigende aan professor voor sportwetgeving?

In het ideale geval zou een wetgevingklasse moeten passen bij het in elkaar zetten van theorie en analyse met echte nuttige ervaring. Idealiter zou een wetgevingsles de interesse van een student moeten vangen en de interactie met het onderwerp stimuleren. Het meest bevredigende aan professor van sportwetgeving is de eenvoud waarmee deze worden bereikt. Sportwetgeving is ook leuk om te instrueren en biedt een hoorn des overvloeds van huidige voorbeelden, die vaak worden gepubliceerd als besproken.

Heeft u een pedagogisch gezichtspunt wanneer het uw academische praktijk betreft?

Ik geloof dat stagiairs het beste ontdekken wanneer ze actieve deelnemers zijn aan het ontdekkingsproces, evenals niet alleen recorders van wat een professor in de klas verklaart. Dat gezegd hebbende, de sportwetgeving heeft een behoorlijke hoeveelheid lezing nodig, aangezien VfL Wolfsburg Thuisshirt het fundamentele programma ook een ligplaats omvat voor een professor om uitsluitend deel te nemen aan een socratische techniek of probleemoplossende aanpak. Sportwetgeving biedt een duidelijke kans voor wetgevingstagiairs om te observeren en te communiceren met experts in het veld en om expertgedrag te ontwerpen. Bijgevolg probeer ik specialisten te laten instrueren in een klas in onderwerpsgebieden die centraal staan in hun methode en om tijd door te brengen met stagiairs buiten de klas.

Instrueer je in de herfst, lente en/of zomer?

Over het algemeen instrueer ik sportwetgeving in het najaar, maar op het evenement heb het in het voorjaar geleerd. Ik instrueer eveneens een aantal klassen in het Oregon Sports Wetgeving Summertime -programma naast op andere wetgevingscolleges via Skype.

Gebruikt u een tekst? Zo ja, welke?

Ik gebruik de Mitten, Davis, Smith, Duru Casebook. Ik vul het caseBook aan met het NCAA Division I -handboek van het huidige jaar naast de CBA’s van een paar van de deskundige sportcompetities (meestal Aston Villa FC Thuisshirt MLB en de NBA).

Deel dit:
Facebook
Twitter
E -mail

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.