Bodybuilding Going Global

door Cade Thomas

We zijn al lang getuige geweest van de wereld van competitieve bodybuilding worden gedomineerd door Amerikaanse atleten. Terwijl andere landen hun agenten in de wedstrijden in de loop der jaren hebben gehad, is er absoluut een vooruitgang geweest naar een Amerikaanse focus op elke generatie. Zelfs de legende zelf Arnold Schwarzenegger groeide op met dagdromen over het verlaten van zijn thuisland en het leven van de Amerikaanse droom, alsof er geen kans was om succes te behalen als bodybuilder in een ander deel van de wereld. Tales of Gold’s Fitness Center on Venice Beach, Muscle Beach en Californië bereikten schijnbaar de hele wereld via Joe Weider -publicaties waarin hij het mekka van bodybuilding romantiseerde op manieren die weinig aspirant -lifters konden negeren.

Dit betekende dat niet alleen de bodybuilders in Californië en andere grote Amerikaanse steden meer blootstelling kregen, ze hadden een extreem voordeel toen het betrekking had op training en dieetkennis, omdat er de grootste hub van succesvolle bodybuilders was. Zonder internet was de rest van de wereld overgeleverd aan wat Weider besloot om te publiceren (als ze de tijdschriften zelfs konden vinden) ondertussen de mannen in de VS allemaal konden kijken naar elkaar vooruit en konden ideeën van elkaar stuiteren en samen trainen.

Dorian Yates is het belangrijkste voorbeeld van een bodybuilder die extreem succes vond zonder te bezwijken aan de Amerikaanse bodybuilding -droom – hij was gewoon te goed om te negeren, dus er was niets dat hem tegen kon houden. Maar over het algemeen was er altijd die mentaliteit geweest dat als je eenmaal een bepaalde piek in je carrière raakte, verhuizen naar de VS de enige manier is om je carrière naar de top te brengen als je in het buitenland bent geboren. Je zou denken dat Canadese bodybuilders dicht genoeg bij de VS zouden zijn om de verhuizing niet te vereisen, maar zelfs die landen (aantoonbaar) de meest opmerkelijke export in de afgelopen 5 jaar dat Ben Pakulski zijn wortels in het noorden verliet om te groeien in een zeer succesvol bodybuildingsbedrijf in Florida.

Er zijn veel redenen waarom de VS de plek was die voor bodybuilders was in de vormende jaren van de sport. Naast de schijnwerpers van het hebben van de belangrijkste media in je achtertuin en veel meer tijd in de publieke belangstelling besteden, waren er ook dingen om rekening te houden met het gemak van toegang tot sportscholen (niet alle landen zijn beladen met goede plaatsen om te trainen), prijs en Beschikbaarheid van voedsel, supplementen, enz. Hoe lang blijft dit het geval?

Het internet heeft de hele wereld in wezen Barcelona Thuisshirt in het mekka van bodybuilding veranderd, en we zien steeds meer atleten opduiken van hoeken Rangers FC Thuisshirt over de hele wereld die soortgelijke ontwikkeling bereiken als hun Amerikaanse tegenhangers. We hebben zelfs een soort obsessie gezien met enkele van de Midden -Oosterse bodybuilders en Europeanen, omdat ze bekendheid hebben gekregen om de conditionering tot het uiterste te duwen. Het lijkt erop dat elk jaar de forums vol zitten met foto’s van de Wereldkampioenschappen en andere wereldwijde competities met skinloze bodybuilders uit die delen van de wereld en iedereen die gek wordt over hoe gek ze eruit zien. Toegegeven, de meeste van deze concurrenten zijn veel kleiner dan hun Amerikaanse tegenhangers, maar er is geen twijfel dat ze op zichzelf indrukwekkend zijn. Bodybuilding is in het buitenland opgeborreld en groeit enorm in populariteit, maar het was pas toen het absolute monster dat bekend staat als Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay explodeerde op het toneel dat we een echte kijk in de cultuur van bodybuilding kregen in dat deel van dat deel van dat deel van de wereld.

Verschillende IFBB -professionele bodybuilders reizen al enkele jaren naar Koeweit en andere omliggende regio’s namens Oxygen Fitness Center om publiciteit te helpen brengen en ook veel geld te verdienen als fitnessinstructeurs voor beperkte stints. Ik stel voor dat iedereen die niet bekend is met deze sportscholen opzoeken, omdat ze absoluut state of the art en ongelooflijk groot en compleet zijn. Eén ding is heel duidelijk door het zien van deze fitnesscentrumketen; Deze mensen zijn extreem gepassioneerd door bodybuilding. Het is geen toeval dat de nieuwste buitenlandse superster uit deze subcultuur is gefokt, omdat het de perfecte plek is om een lichaamsbouw te bouwen.

Dit patroon is te zien in Azië (kijk eens naar hoeveel mensen in een stadion zijn gestapeld om een paar jaar geleden getuige te zijn overschaduwd door reguliere sportatleten terwijl ze thuis zijn. Hoewel niet veel gebieden hebben gedaan wat ze in Koeweit hebben, is er een groeiende steun voor spieren en lijkt er ook een gebrek te zijn aan het stigma waaruit helaas hier in Noord -Amerika worden geplaagd. Ze respecteren bodybuilding in veel delen van de wereld en ik weet zeker dat we allemaal hebben gehoord hoe in sommige van deze landen de amateur -bodybuilders financiering van de overheid zullen ontvangen en over het algemeen worden ondersteund in competitie. Zullen we dat hier ooit zien? Absoluut niet, niet met wat er is gebeurd met het verbeteren van drugs en de nachtmaRe van de honkbalschandalen.

Dus wat zullen we zien gebeuren als deze landen (waar de samenleving over het algemeen goedkeuren van bodybuilders) meer talent beginnen te produceren? Eén blik op het IFBB Professional Competition -schema dit jaar laat zien dat professionele bodybuilding oneindig veel meer wereldlijker is dan ooit in het verleden is geweest, en we zien elk jaar wedstrijden in nieuwe delen van de wereld. Terugkerend op Canada, de laatste 2 jaar zijn de Nationals exponentieel competitiever geweest dan de afgelopen jaren, waar de 1 atleet om zijn pro -kaart te verdienen zou verdwalen in de professionele rangen. Bodybuilding groeit over de hele wereld, en het is veilig om te zeggen dat AS Monaco Thuisshirt het volgende decennium een geheel nieuwe invalshoek zou kunnen brengen in de wereld van de IFBB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.