4 manieren om uw risico op stressfracturen

onzichtbaar voor de meeste röntgenscans te verminderen, maar ongelooflijk ongemakkelijk om mee om te gaan, stressfracturen kunnen zelfs de moeilijkste atleet naaste aannemen. Als u een hardloper bent, of deelneemt aan een sport waar uw voet consequent een hard oppervlak raakt, loopt u mogelijk een risico op deze toestand en realiseert u dit niet.

Wat is een stressfractuur precies? Een aandoening waarvan u misschien niet weet dat u, naarmate kleine haarlijnfracturen zich ontwikkelen en verergeren met de tijd, volgens Tim Miller, MD, een arts voor sportgeneeskunde aan het Ohio State University Wexner Medical Center. “Kortom, het is een vermoeidheidsfalen van het bot”, legt hij uit. “Het normale bot is overwerkt en krijgt niet genoeg tijd om te genezen. Met repetitieve activiteit neemt pijn en ongemak toe. Na verloop van tijd begint u hinderlijke symptomen te ervaren met normale dagelijkse activiteiten. ”

Wie loopt er risico? Meestal atleten of actieve mensen die deelnemen aan repetitieve fysieke activiteiten, zoals hardlopers, roeiers, basketbalspelers, gymnasten of tennisspelers. Vrouwen ervaren meestal stressfracturen meer dan mannen, en aandoeningen zoals osteoporose of eetstoornissen die botten verzwakken, kunnen uw risico op deze micro-breaks verhogen. “Ook zien we stressfracturen veel met‘ Couch to 5K ’lopers”, zegt Miller. “Mensen die proberen plotseling in vorm te komen, en ze vergroten de intensiteit van hun oefening gedurende een zeer korte periode.”

Helaas zegt Miller dat het lastig is om een stressfractuur te diagnosticeren, omdat de cracks van haarlijn meestal niet op een röntgenfoto verschijnen wanneer UNAM Pumas Thuisshirt u voor het eerst symptomen begint te ervaren. Een arts moet mogelijk een botscan of MRI moeten uitvoeren om de aandoening te bevestigen. Om het probleem te behandelen, moet u meestal alleen fysieke activiteit ontslaan die ongemak verergert. Als het echter een stressfractuur in de voet of been is, moet u mogelijk een tijdje stoppen met het dragen van gewicht en krukken of een laars gebruiken.

Gelukkig zijn er enkele manieren waarop u de toestand kunt voorkomen. Hier is hoe.

#1: Verhoog uw calcium- en vitamine D -inname

Volgens Miller zijn calcium en vitamine D de bouwstenen van gezonde botten – wat kan helpen stressfracturen te voorkomen. In een onderzoek uit 2016 laten gegevens zien dat atleten die graag high-impact sporten spelen mogelijk meer vitamine D moeten krijgen dan de gemiddelde persoon. “Adequate blootstelling aan de zon kan echt helpen bij de vitamine D -niveaus”, zegt Miller. U kunt uw arts ook vragen naar een supplement als u van plan bent deel te nemen aan activiteiten waar het risico op stressfractuur hoog is.

#2: Pas uw pas aan en draag de juiste schoenen

Natuurlijk weet je hoe je moet rennen of joggen, maar loop je echt goed? Als u niet de juiste pas of schoenen hebt, absorberen uw voeten en benen misschien te veel impact. Volgens onderzoek uit 2013 kunnen onjuiste knierotatie Frans Voetbalelftal Thuisshirt en ontvoeringshoeken bij het landen uw risico op stressfractuur verhogen, evenals verminderde knie- en heupflexiehoeken. De oplossing? Leren hoe u de veiligste stap kunt creëren. (Lokale hardloopprogramma’s of groepen onderwijzen doorgaans vorm aan nieuwkomers.) Vergeet bovendien niet ondersteunend schoeisel te dragen; Wissel je sneakers elke 300 tot 500 mijl uit.

#3: Ga niet voor “Skinny”

Vrouwen lopen al het risico op stressfracturen, vooral als ze ondergewicht hebben, zegt Miller. Volgens een onderzoek uit 2017, uitgevoerd door Miller, hebben vrouwelijke hardlopers met een BMI van 19 of minder een verhoogd risico op haarlijnpauzes en duurt het langer om te genezen. Miller zegt dat het continue bonzen meestal te veel is voor actieve mensen die niet de magere spiermassa hebben om het te ondersteunen. Behoud een gezond lichaamsgewicht door gebalanceerde voedingsbeslissingen en kiest voor voldoende magere eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten om uw regime bij te houden.

#4: Verhoog de intensiteit langzaam

Wees niet de “bank om te beginnen” atleet die van nul naar 60 gaat, zegt Miller. “Het is belangrijk om geleidelijk door te gaan naar een nieuw activiteitsprogramma”, legt hij uit. “Geen snelle uitbarstingen van activiteit, meteen van de vleermuis.” Kijk bovendien op voor pijn in gebieden waar stressfracturen gebruikelijk zijn: het bovenste, middelste en buitengedeelte van de voet, de heup en het scheenbeen liggen vaak in de brandweer voor die haarlijnletsels. Als u pijn voelt tijdens uw normale trainingsroutine, neem dan een dag of twee uit totdat deze afneemt.

Deze informatie is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld Bayer 04 Leverkusen Thuisshirt als vervanging voor medische diagnose of behandeling. U moet deze informatie niet gebruiken om een gezondheidsprobleem of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. Neem altijd contact op met uw arts voordat u uw dieet verandert, uw slaapgewoonten wijzigen, supplementen nemen of een nieuwe fitnessroutine beginnen.

Jenna Birch

Jenna Birch is een journalist voor gezondheid en levensstijl. Ze heeft geschreven voor internet- en print -verkooppunten zoals Cosmopolitan, O, Psychology Today, Self, Women’s Health and Men’s Health, onder andere. Ze is een relatiescolumnist voor Yahoo en auteur van The Love Gap (januari 2018, Grand Central Life & Style), een gids voor door de wetenschap gesteunde gids voor Modern vrouwen die het ingewikkelde datinglandschap van vandaag navigeren. Jenna, alum van de Universiteit van Michigan, woont nog steeds in Ann Arbor, MI.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.