Pizza eten tijdens het rennen – Interview met Dean Karnazes

Het thema van vandaag is duidelijk pizza. Er zijn ergere dingen waar ik mee zou kunnen praten, toch?

Weet je nog hoe ik een totale klimplant was op de New York City Marathon Expo toen ik Dean Karnazes zag?
Mijn nieuwste video’s

Marathon training dag 1

Meer video’s

0 seconden van Senegalees Voetbalelftal Thuisshirt 3 minuten, 12 seconden

Volgende
Ik heb een Covid-19-test
05:16

Live
00:00
08:21
03:12

Welnu, zijn PR -peep moet mijn wanhopige kreten hebben gehoord omdat ik onlangs contact heb opgenomen om hem te interviewen.

Voor degenen die geen grote hardloopfans zijn – Dean Karnazes is de meest verbazingwekkende ultraloper ter wereld. Hij heeft verschillende boeken geschreven, liep 50 marathons in 50 dagen een estafette van 200 mijl en nog veel meer.

Maar de reden dat hij mijn favoriet is, is omdat hij ooit een pizza heeft gegeten tijdens het rennen! Hij noemde het een Italiaanse burrito – vind dat geweldig.

Interview met Dean Karnazes

RER: Hoe heb je getraind naar New York? Moet je op dit moment zelfs trainen naar marathons?
Karnazes: Voor mij voer ik marathons als training voor langere ultra-marathons. Als ik NYC run, zie ik het als een trainingsrun meer dan een race. Het is te kort voor mij om competitief te zijn. (gelach)

RER: Hoe ging de NYC -marathon voor je?
Karnazes: Gewoon een wandeling in het park. (Meer gelach) In oprechtheid is de NYC -marathon waarschijnlijk mijn favoriet van allemaal, en ik heb honderden races op alle 7 continenten van de aarde gerund.

Ik liep ooit 50 marathons, in alle 50 staten, in 50 opeenvolgende dagen, en NYC was de 50e en laatste marathon, dus ik heb veel goede herinneringen. Ik run het meestal over ongeveer 3 uur, en dit jaar denk Saoedi-Arabisch Voetbalelftal Thuisshirt ik dat ik 3:04 was. Misschien zal ik er een jaar moeilijker voor trainen en mijn tijd verbeteren, maar op dit moment geniet ik gewoon van elke stap.

RER: doe je snelheidswerk? Welk type?
Karnazes: Voor snelheidswerk doe ik voornamelijk iets genaamd “Hill Reversions.” In wezen ren ik naar Tempo een heuvel op en jog ik terug naar beneden. Meestal doe ik 5-6 herhalingen van verschillende duur en helling.

RER: Hoeveel mijl loop je nu per week?
Karnazes: Het varieert enorm vanwege mijn nogal waanzinnige reisschema. Een typisch bereik ligt ergens tussen de 70 tot soms meer dan 200 mijl per week.

RER: Wat eet je voor een lange termijn? Na?
Karnazes: Meestal heb ik vóór een punt wat yoghurt in Griekse stijl-ongezoet en vol vet, samen met wat bessen of een gehakte banaan en wat noten, amandelen of walnoten. Daarna zal ik rehydrateren met wat zico -kokoswater ongezoet en veel biologisch fruit. Voor eiwit is mijn favoriete go-to-wilde Pacific Salmon. Wonen in San Francisco Het aanbod van verse zeevruchten is overvloedig.

RER: Wat doe je om te herstellen van je runs? Ijsbad? Compressie?
Karnazes: Eerst en vooral vervang ik de vloeistoffen en elektrolyten uitgeput tijdens het evenement. Ik heb zo ongeveer alles geprobeerd, maar vind dat eenvoudig kokoswater het beste werkt. Als ik praktisch is, vind ik ijsbaden enorm voordelig, en ik ben ook een groot voorstander van compressie.

Het andere dat ik ten zeerste aanbeveel, wat misschien een beetje contra -intuïtief is, is de volgende dag een run gaan. Oké, Sporting CP Thuisshirt het is meer als een hobble, maar ik moedig mensen aan om te proberen een paar mijl te rennen de dag na een race. Ik denk dat het verhogen van je hartslag en het bewegen van je lichaam echt helpt je systeem weg te spoelen van de metabole bijproducten die tijdens de race zijn gecreëerd. Actief herstel is iets dat ik oefen en het helpt.

Vraag: Als je iemand beroemd zag dat je aanbidt – zou je dan naar hen toe gaan?

Stuur me het werkboek

Opslaan

Delen is zorgzaam!

Deel

Tweeten

Pin

Deel

Mail

Deel

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.