6 redenen waarom je hoofdpijn krijgt tijdens de vakantie

, hoewel het de “mooiste tijd van het jaar” zou moeten zijn, kunnen de vakantie veel bagage op ons opleveren, vooral als het gaat om stress en op onze weg werken Via een lange lijst met taken. En hoewel het veilig is om te zeggen dat velen van ons dit jaar waarschijnlijk hoofdpijn hebben ervaren, kan alleen de vakantieseizoen hoofdpijn veroorzaken. Ontdek waarom je hoofd pijn kan doen tijdens de vakantie en hoe je verlichting kunt krijgen.

Je bent gestrest. Het is een overweldigend jaar geweest dat een aantal heeft gedaan over de geestelijke gezondheid van ons land. Geestresseerd zijn kan spanningshoofdpijn en migraine veroorzaken. “Wanneer iemand gestrest is, hebben ze de neiging om hun schouders op te heffen, hun voorhoofd te fronsen en hun tanden te klemmen”, zegt Jennifer McVige, MD, MA, een expert in hoofdpijn, neuroimaging, pediatrische neurologie, na hersenschudding/hoofdletsel bij Dent Neurological Institute in het westen van New York. “Dit kan spierspasmen in deze gebieden veroorzaken die kunnen leiden tot spanning en migraine. Dit is met name betreffende of iemand een geschiedenis heeft van temporomandibulaire gewrichtsstoornissen (TMJ). De spierspasme kan voor hen veel erger zijn. ”

Om deze pijn te minimaliseren en te voorkomen dat de spieren strakker worden, doet u doen alsof u een druif in uw tanden houdt, suggereert Dr. McVige. Je lippen sluiten, maar je tanden uit elkaar houden alsof er iets tussen hen is, kan de kaak tijdelijk ontspannen. Doe dit voor een telling van 20 en ontspan dan. Probeer 2-3 keer achter elkaar te herhalen en doe deze serie 2-3 keer per dag. Je leert na te denken over het niet klemmen of slijpen van je tanden.

Verminder de bovenrug- en schouderpijn door de schouders naar achteren te rollen zodat de nek en kin in positionering met de wervelkolom zijn. Let op voorwaartse houding, vooral als u lange tijd op de computer zit, adviseert Dr. McVige.

Het hoofd naar de ene kant draaien met de tegenovergestelde arm uitgestrekt en die hand buigen kan helpen de nek te strekken. Tel op 10 terwijl u diep ademhaalt in en uit. Het nemen van pauzes en rondlopen kan helpen de spanning te verminderen die tot pijn kan leiden. Stel meldingen in om te bewegen met uw Fitbit.

Je bent uitgedroogd. Je drinkt misschien niet genoeg water in de koelere maanden omdat je je niet heet en dorst voelt, of een kachel die in de buurt Villarreal CF Thuisshirt straalt zaps vocht of, je vergeet gewoon water te drinken terwijl je werkt aan deadlines en taken aan het einde van het jaar. Volwassenen moeten acht, 8 ounce glazen water per dag drinken, zegt Dr. McVige.

Als een persoon zich in zijn huis erg uitgedroogd voelt, kunnen ze altijd een luchtbevochtiger gebruiken om vocht toe te voegen, suggereert ze. “Zorg er ook voor dat wanneer je slaapt de hitte niet wordt opgepikt, omdat dit kan leiden tot uitdroging. Het drinkwater gedurende de dag helpt u gehydrateerd te houden terwijl u slaapt. ‘

Je eet hoofdpijn-triggerend voedsel. Enkele van de meest populaire voedingsmiddelen die je zult vinden tijdens vakantiebijeenkomsten kunnen leiden tot hoofdpijn, zoals oude kazen, gerookt vlees, kunstmatige zoetstoffen en chocolade. “Bepaalde voedingsmiddelen kunnen hoofdpijn veroorzaken, waaronder MSG, BPA (gevonden in ingeblikte producten), nitraten, rode kleurstoffen, bevroren voedingsmiddelen die MSG, verwerkte kazen en voedingsvoeding bevatten,” zegt Dr. McVige.

De triggers zijn erg individueel. Bovendien wordt niet iedereen geactiveerd door hetzelfde voedsel. En hoewel deze voedingsmiddelen bij iedereen geen hoofdpijn zullen veroorzaken, zullen mensen met migraine eerder de na-effecten opmerken. “Het bijhouden van hoofdpijndagboek en een voedseldagboek kan u helpen de dingen te begrijpen die verhoogde hoofdpijn veroorzaken,” zegt Dr. McVige. “De grootste triggers die ik in mijn praktijk zie, zijn MSG, Bouillon -kubussen, saladedressings, nepkazen en smaakpakketten met MSG. Nitraten gevonden in lunchvlees, hotdogs, gerookt vlees en behandeld vlees kunnen ook hoofdpijn veroorzaken. ” Het eten van een schoon dieet met voedsel dat niet wordt verwerkt en biologisch zijn, kan de resultaten van hoofdpijn echt verbeteren, zegt ze.

Houd er rekening mee dat het overslaan van maaltijden voor sommige mensen hoofdpijn kan activeren, vooral als ze het ontbijt overslaan. Eet de hele dag regelmatig, evenwichtige maaltijden om hoofdpijn op afstand te houden.

Je drinkt meer alcohol. Vieringen en imbibing gaan hand in hand tijdens de vakantie, geen oordeel hier! Maar als je tijdens de week nog een paar cocktails hebt of een lege fles wijn bevindt na een kerstfilm Sesh, ervaar je misschien meer hoofdpijn of migraine, volgens onderzoek.

Er wordt vermoed dat bepaalde alcoholen vaker migraine uitlokken, zoals zoete rode wijnen, andere zoete dranken en bepaalde bieren. “Matige consumptie is de sleutel als iemand gaat opduiken”, zegt Dr. McVige. “Een vuistregel is om ervoor te zorgen dat je een 8-ounce glas water hebt voordat je elke vorm van alcohol en een glas water drinkt voor elke alcoholische drank om uitdroging te voorkomen.”

Als iemand zich uitgedroogd voelt na het drinken van alcohol, kan het nemen van drankjes met elektrolytbevattende eigenschappen zeer waardevol zijn met het water, zegt Dr. McVige. Uit een recent onderzoek bleek dat deelnemerS die zink en nicotinezuur (een vorm van B3) namen, verminderden de volgende dag de ernst van de kater. “Een NSAID nemen voordat je naar bed gaat, kan ook waardevol zijn bij het voorkomen van hoofdpijn.”

Je slaapt niet. Als je dit leest met vermoeide ogen van het opstaan van laat inpakken en je hebt een bonzende hoofdpijn, weet je dat slaapstoornissen kunnen bijdragen aan hoofdpijn. Slechte slaap kan om vele redenen optreden en een stressvolle dag waarop je geen tijd hebt genomen om te eindigen voordat het slapengaan waarschijnlijk bovenaan de lijst staat. “Vaak hebben mensen moeite om te slapen omdat ze angstig zijn”, zegt Dr. McVige. “Het is belangrijk om het lichaam en gedachten te kalmeren voor de slaap. Als je slaapt terwijl je je angstig voelt, zijn je spieren spasmed en gespannen. ”

Probeer de ontspanningsfunctie op uw Fitbit te gebruiken of start een mindfulness -sessie vanuit de app. Snuffelende geurende oliën kunnen je ook helpen ontspannen en sneller in slaap vallen voor het slapengaan, maar mensen die lijden aan migraine hebben het meestal heel moeilijk met bloemrijke vitale oliën zoals lavendel, zegt Dr. McVige. Snuivende munt- of citrusgeuren zijn meestal beter voor deze demografie.

Je pufft cafeïne. Of je nu meer cafeïne drinkt omdat je een sukkel bent voor speciale vakantiedrankjes of je sliep en daarna een grote kop koffie dronk tijdens de vakantie. Cafeïne is op zichzelf niet de directe boosdoener achter waarom je Corinthians Paulista Thuisshirt hoofd pijn doet – het helpt in feite de bloedstroom in de bloedvaten te beperken en te beperken die kunnen helpen bij hoofdpijn – maar de omstandigheden rond die cuppa Joe kunnen hoofdpijn veroorzaken.

Gewoonlijk maakt uitdroging deel uit van het probleem. “Een goede vuistregel is om een 8-ounce UNAM Pumas Thuisshirt glas water te drinken vóór een cafeïnehoudende drank om de dehydraterende effecten tegen te gaan”, zegt Dr. McVige. “Cafeïnehoudende dranken kunnen ook hoofdpijn veroorzaken als ze worden gemaakt met kunstmatige zoetstoffen of in het algemeen zoet zijn.”

Als je zou besluiten om het weekend van ZZZ in te halen en erin sliep, zou je een paar uur later een cafeïnehoudende drank hebben dan je gewend bent om ook hoofdpijn van de terugtrekking van de cafeïne te veroorzaken.

Deze informatie is alleen voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medische diagnose of behandeling. U moet deze informatie niet gebruiken om een gezondheidsprobleem of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. Neem altijd contact op met uw arts voordat u uw dieet verandert, uw slaapgewoonten wijzigen, supplementen nemen of een nieuwe fitnessroutine beginnen.

Diana Kelly

Diana Kelly is een freelance schrijver die al meer dan 15 jaar voor bekroonde tijdschriften en websites heeft geschreven. Haar werk is verschenen in echte eenvoudige, preventie, lezersregering, mannenfitness en spier- en fitness, onder andere. Diana, een inwoner van Philadelphia die in NYC woont, gebruikt graag haar Fitbit om haar stappen te volgen, uitdagingen aan te sluiten en terug te kijken op de voortgang van elke week. Veel van haar stappen kunnen worden geassocieerd met een nieuwe geadopteerde puppy, Jackson, die van lange wandelingen houdt en Diana’s hartslag verhoogt wanneer eekhoorns hun pad kruisen. Meer informatie over Diana op Dianakelly.com of volg haar op Twitter @dianakelly.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.